Почео тениски турнир за девојчице и дечаке
10. маја 2016.
Награђени најбољи ученици
12. маја 2016.
Прикажи све

„Тапавица“ изазвала велико интересовање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

filmski%20festival1

 У Галерији „Фил-арт“ предпремијером филма „Тапавица“ отворен је пети Прокупачки фестивал кратког документарног филма.

Фестивал је отворио аутор овог филма Огњен Ракчевић,рекавши да је разлог за снимање ове приче нашао у занимљивом животу Момчила Тапавице,познатом архитекти и врхунском спортисти,првом Србину,освајачу олимпијске медаље у тенису,на првим модерним Олимпијским играма у Атини 1896.године.

-Он је заборављена историјска личност,која свакао треба да нам буде узор. Момчило Тапавица је запостављени херој из чијег живота и рада се може много научити. Био је спортиста и архитекта и успео је да остави значајно наслеђе иза себе,рекао је на отварању овог фестивала Ракчевић.

filmski%20festival2

Испред Филм клуба Прокупље,љубитеље филмске уметности поздравио је организатор фестивала Жикица Јовановић,рекавши да је прокупачка публика увек расположена за уживање у светским остврењима кратког филма,али да једнако посећује и пројекције наших аутора,којих је из године у годину све више.

Филмски критичар и члан жирија Дејан Дабић истакао је овом приликом да се Прокупље налази на мапи међународних филмских фестивала и да је веома важно што је сачувао експериментални филм и што штити дигнитет домаћих аутора.

-Наши аутори стварају у тешким условима и треба да се такмиче међусобно,а не са иностраним филмовима који имају много више новца,те су из тог разлога у могућности да направе квалитетније филмове,нагласио је Дабић и додао да је прокупачка публика у предности,зато што је имала прилику да види „Тапавицу“ пре београдске премијере,која је заказана за 13. мај на „Белдоксу“.

За данас у 11 часова планирана је филмска радионица,а сат времена касније почеће такмичарски програм фестивала у Галерији „Фил-арт“.Вечерас од 20 часова,уколико не буде кише,програм фестивала биће настављен у центру града,а уколико временске прилике то ипак не дозволе,љубитељи филма дружење ће наставити у холу биоскопа „Топлица“.

 

 

Величина слова: