Potrebni savremeniji nastavni programi
17. oktobra 2016.
Likovni konkurs „Evropa-mudar izbor“
19. oktobra 2016.
Prikaži sve

Tribina o finansijskim proizvodima i uslugama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

tribina%20k%201 

 U organizaciji Narodne banke Srbije i Kancelarije za decu i mlade opštine Prokuplje,u Prokuplju je danas održana  tribina  čije su teme bile najčešće korišćeni finansijski proizvodi i usluge i kako obezbediti sredstva za školovanje.

Na tribini su govorili stručnjaci iz oblasti finansijskih usluga,viši stručni saradnik u Odseku za edukaciju korisnika finansijskih usluga na nivou Narodne banke Srbije,Goran Banjalučić,samostalni stručni saradnik za edukaciju Narodne banke Srbije,filijala u Nišu,Ljiljana Vidojković,i viši stručni saradnik za edukaciju u Narodnoj banci Srbije,filijala u Nišu,Miodrag Ilić.

-Cilj organizovanja ove tribine je finansijska edukacija građana radi boljeg razumevanja finansijskih proizvoda koji im se nude. Tokom današnje tribine fokusirali smo se na mlade,koji neposredno ili posredno koriste finansijske  proizvode ili utiču na njihovo korišćenje. Realna  očekivanja su  da će mladi,kao učesnici na finansijskom tržištu,biti izloženi finansijskim rizicima i sve složenijim finansijskim proizvodima, istakao je  šef Kancelarije za decu i mlade opštine Prokuplje,Dejan Kostadinović.

O najčešće korišćenim finansijskim proizvodima i uslugama,na tribini je govorila Ljiljana Vidojković,koja je ovom prilikom upozorila na dozvoljeni minus,kao najkorišćeniji bankarski proizvod ,za koji su i najveće kamate na godišnjem nivou.

 Učesnici tribine,prokupački srednjoškolci,imali su priliku da  saznaju kako da se zaštite i edukuju o  proizvodima i uslugama koje im nude banke,kao i na koji način mogu da obezbede sredstva za školovanje.

tribina%20k2

Veličina slova: