Превентивни прегледи за запослене
3. децембра 2015.
Обележен Међународни дан волонтера
7. децембра 2015.
Прикажи све

У циљу ефикаснијег рада и већих уштеда


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 aleksandar%20simonovic

Уписом у Регистар привредних субјеката,који води Агенција за привредне регистре,званично је завршен процес припајања прокупачких јавних предузећа „Тржнице“,„Чистоћа“ и ЈП за заштиту и унапређење животне средине Јавном комуналном предузећу „HAMMEUM“.

– Годину дана смо радили на припремању потребне документације,доносили   правне акте који су били неопходни како би се успешно завршио процес припајања ових предузећа. Пре десетак дана предали смо комплетну документацију,да би већ 2. децембра практично ова предузећа била спојена у јединствено комунално предузеће „HAMMEUM“. Поносни смо што смо први у Србији успели да за кратко време успешно завршимо овај процес,тако да нам се свакодневно јављају представници јавних предузећа из многих општина који су у истом поступку,истакао је директор ЈКП „HAMMEUM“ Александар Симоновић.

Према његовим речима,Општина Прокупље као оснивач јавних предузећа определила се за дужи и тежи пут,али који је био повољнији за запослене. Предузећа нису гашена,чиме је избегнут прекид радног односа. Око 400 радника,као и сва права и обавезе,припала су ЈКП „HAMMEUM“,што значи да ниједан радник неће остати без посла.

– Новом организацијом и систематизацијом остварићемо боље функционисање,већу ефикасност и знатне уштеде,као и бољи квалитет комуналних услуга,што ће грађани врло брзо и приметити,истакао је Симоновић.                                                 

Величина слова: