Preventivni pregledi za zaposlene
3. decembra 2015.
Obeležen Međunarodni dan volontera
7. decembra 2015.
Prikaži sve

U cilju efikasnijeg rada i većih ušteda


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 aleksandar%20simonovic

Upisom u Registar privrednih subjekata,koji vodi Agencija za privredne registre,zvanično je završen proces pripajanja prokupačkih javnih preduzeća „Tržnice“,„Čistoća“ i JP za zaštitu i unapređenje životne sredine Javnom komunalnom preduzeću „HAMMEUM“.

– Godinu dana smo radili na pripremanju potrebne dokumentacije,donosili   pravne akte koji su bili neophodni kako bi se uspešno završio proces pripajanja ovih preduzeća. Pre desetak dana predali smo kompletnu dokumentaciju,da bi već 2. decembra praktično ova preduzeća bila spojena u jedinstveno komunalno preduzeće „HAMMEUM“. Ponosni smo što smo prvi u Srbiji uspeli da za kratko vreme uspešno završimo ovaj proces,tako da nam se svakodnevno javljaju predstavnici javnih preduzeća iz mnogih opština koji su u istom postupku,istakao je direktor JKP „HAMMEUM“ Aleksandar Simonović.

Prema njegovim rečima,Opština Prokuplje kao osnivač javnih preduzeća opredelila se za duži i teži put,ali koji je bio povoljniji za zaposlene. Preduzeća nisu gašena,čime je izbegnut prekid radnog odnosa. Oko 400 radnika,kao i sva prava i obaveze,pripala su JKP „HAMMEUM“,što znači da nijedan radnik neće ostati bez posla.

– Novom organizacijom i sistematizacijom ostvarićemo bolje funkcionisanje,veću efikasnost i znatne uštede,kao i bolji kvalitet komunalnih usluga,što će građani vrlo brzo i primetiti,istakao je Simonović.                                                 

Veličina slova: