За брже апотекарске услуге
29. октобра 2014.
Победила Правда и истина за сваког Рома
31. октобра 2014.
Прикажи све

Ученици на стручној пракси


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

         krsmanovic11

Професори и ученици Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ из Прокупља обишли су производне погоне фирме „Вино калем“ у Великој Дренови код Трстеника и расадник ружа,украсног биља и воћа у околини Сталаћа. Током обиласка производних погона и расадника они су се упознали са технологијом производње расада многих врста воћа и  ружа.

Професор Слободан Крсмановић изјавио је да су ученици трећег разреда,који се школују за занимање пољопривредни техничар,имали прилику да виде како се производе саднице јабуке,крушке,кајсије,брескве и другог воћа и који послови додатно треба да се обаве да би се те саднице пласирале на тржиште.

– У склопу наставног плана и програма ученици су практично могли да виде све фазе производње садница воћа и украсног биља. Знање које су стекли у прва два месеца ове школске године допунили су обиласком познатих расадника у околини Трстеника и Сталаћа,рекао је професор Горан Ђорђевић и нагласио да су се ђаци на практичан начин упознали и са свим фазама производње вина и ракије.

Професори и ученици посетили су и манастир Покрова Свете Богородице у селу Ђунис код Крушевца и локалитет где је снимана позната серија „Село гори а баба се чашља“ у селу Куклин.    

               krsmanovic2                    krsmanovic3

Величина слова: