Предузетници поклонили школске торбе и свеске
11. септембра 2015.
Акција превентивних прегледа на сеоском подручју
15. септембра 2015.
Прикажи све

Удружење обележило своју славу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

srpskorusko

Удружење Српско-Руски мост “Александар Невски”  у Прокупљу  сечењем славског колача у цркви “Свети Прокопије” обележило је своју славу. Поред чланова друштва,обележавању славе присуствовала је члан Општинског већа задужена за културу Милица Ерић и гости из Крушевца и Алексинца.

Председник Удружења Драган Илић рекао је да је ово удружење формирано пре неколико месеци са циљем успостављања привредне,културне и спортске сарадње са појединим регионима и градовима из Русије.

– Александар Невски је био велики руски војсковођа,научник и и бранилац православља. Он је био симбол борбе за очување православља међу свим православним народима словенског порекла. Због наше будућности неопходно је да поштујемо значајне личности и догађаје из прошлости,изјавио је он и додао да у наредном периоду,за реализацију планираних задатака,очекује помоћ локалне самоуправе.

Према његовим речима очекује се да у најскорије време буде потписан и споразим о сарадњи са удружењем из Чачка.

 

Величина слова: