Завршни радови на пумпној станици у Гарићу
8. септембра 2016.
Сточарство тражи рад и знање
12. септембра 2016.
Прикажи све

Улагање у школе приоритет


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 У свим прокупачким основним и средњим школама,у школској 2016./17.години,настава је почела на време.

Захваљујући средствима које је издвојила Општина Прокупље,школске зграде су реновиране,учионице окречене и опремљене школским прибором,материјалом за образовање и огревом за предстојећу грејну сезону.

Оно што посебно треба истаћи јесте да је ове школске године у први разред кренуо већи број првака у односу на претходне године.

 cicko%209_9 ginazija%209_9

Према речима надлежних у Општини Прокупље и у овој години биће настављена улагања у инфраструктурне радове на школским зградама.

У Доњој Стражави је већ урађен кров и фасада на школи,у Бабином Потоку кров и део ограде,у Доњој Топоници  кров,а школа у Губетину је после неколико година опремљена и примила је прве ђаке.

Мање адаптације и поправке рађене су и на другим школама и зградама издвојених одељења. За несметан почетак школске године и рад у њима Општина Прокупље је издвојила око три милиона динара,као и више од двадесет милиона за набавку огрева.

djaci%20prvaci%202

На једној од најстаријих школа у Прокупљу,Основној школи „Никодије Стојановић Татко“,радови на реновирању фасаде и замени столарије почеће у октобру. Радови ће се изводити на површини од 1.300 квадрата.

Инвеститор је Европска инвестициона банка,Министарство привреде је издвојило педесет одсто вредности без пдв-а,што је око четири милиона и триста хиљада динара,а остатак до десет милиона сто шездесет седам хиљада финансираће Општина Прокупље.

Они ће се одвијати у етапама,тако да неће ометати наставу у школи.

Фасада на згради ове прокупачке школе,која је као споменик културе под заштитом државе,последњи пут је рађена давне 1983. године.

Величина слова: