Прославили Светог Василија Острошког
12. маја 2015.
Пораз рукометашица, победе рукометаша и фудбалера
14. маја 2015.
Прикажи све

Уручене награде најистакнутијим волонтерима

 cv1 cv2

Црвени крст Прокупље организовао је данас пријем за волонтере,у оквиру активности које се спроводе поводом обележавања Недеље Црвеног крста.

Окупљене волонтере,од најмлађих до најстаријих,поздравила је секретар Црвеног крста Прокупље Душица Динић.

– Немогуће је остати равнодушан на оне који су своје време и енергију поклонили другима. Без вас није протекла ниједна наша акција,били сте увек спремни да помогнете кад год је то било потребно,у свако доба дана и ноћи,несебично сте се залагали да планиране активности буду спроведене на време и на најбољи начин. Због тога смо вам неизмерно захвални,посебно због тога што својим деловањем подстичете и друге младе људе да чине добра дела,истакла је Динић.

Овом приликом уручене су и награде волонтерима који су у протеклом периоду били најистакнутији у спроведеним акцијама и активностима.

За одличне резултате на републичком такмичењу из Прве помоћи уручене су књиге Милошу Војиновићу,Милошу Угреновићу,Саши Јанковићу,Душану Милошевићу,Јасни Тодоровић и Александри Младеновић.

За изузетно ангажовање у раду радионица и учешће на многим такмичењима,награђени су Јована Лазић,Јасмина Стојковић,Адријана Коцић,Маја Илић,Мина Суботић,Љубица Антонијевић,Катарина Анђелковић и Теодора Милошевић.

cv3 cv4

Волонтери без којих ниједна активност не би била организована и успешно спроведена и којима је овом приликом  секретар Црвеног крста изразила велику захвалност и поштовање су  Гордана Бјелић,Весна Дурутовић,Снежана Никић и Биљана Миленковић.

Двадесетдвогодишњи Душан Лазић је волонтер од своје седме године. За време петнаестогодишњег волонтерског стажа учествовао је у свим акцијама Црвеног крста,као и многим акцијама омладинских удружења и организација.

– Трудим се да слободне време не проводим улудо,већ да помажем другима,јер сматрам да на тај начин помажем најпре себи,јер чинећи добра дела без икакве надокнаде ширимо позитивне друштвене вредности међу другима. Учествовао сам у безброј акција,омладинских пројеката,радионица и научио млађе да преносе волонтеризам на друге,истакао је Душан Лазић,волонтер Црвеног крста.

Величина слова: