Манастирски мотиви на платну уметника
7. јула 2017.
Радови на асфалтирању улица
11. јула 2017.
Прикажи све

Уручени први трактори

traktori

 Регистрованом пољопривреднику Милану Арсићу из прокупачког села Бумбурек уручен је нови трактор. Овај трактор,које Министарство пољопривреде субвенционише са 50 одсто,он је купио на основу Правилника о куповини нове механизације.

– Изузетно сам задовољан што сам добио нови трактор који ће ми много значити у раду. Механизација коју сада имам стара је више од 30 година. Новим пољопривредним машинама знатно ћу лакше обрађивати скоро три хектара земље,а смањићу и трошкове производње,изјавио је Арсић који је додао да му је изузетну помоћ за куповину механизације пружио Владан Марковић,власник Агенције за саветовање пољопривредних произвођача Консултант-аграр из Прокупља.

Кључеве новог трактора за неколико дана очекује и Звонимир Крстић из Горње Стражаве који обрађује више од три хектара земље.

traktori%202

Он сматра да је изузетно добро што  Министарство пољопривреде обезбеђује скоро  50 одсто средстава за куповину нове механизације.

Решење о куповини новог трактора добио је и Миливоје Стошић из Рељинца.

Владан Марковић напомиње да би до краја јула нове тракторе требало да добије још 10 регистрованих пољопривредника.

– Један од стратешких циљева Владе Србије и Министарства пољопривреде је да се подстицајима за куповину нових трактора помогне пољопривредницима који имају мале површине које обрађују,изјавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић,који је пре неколико дана у Житорађи пољопривредницима ове топличке општине доделио седам уговора за куповину трактора.  

Величина слова: