Презентована Стратегија развоја ГИС-а
14. јуна 2017.
Бесплатна лекарска помоћ
16. јуна 2017.
Прикажи све

Утврђен програм „Дана вишње 2017“

visnja%2050

На трећем састанку Организационог одбора за организацију привредно-туристичке манифестације „Дани вишње и 12. Топлички сабор вишњара“ утврђен је програм који ће обележити овогодишњу манифестацију. „Дани вишње 2017“ свечано ће  бити отворени у Прокупљу 30. јуна у 11. часова у ресторану „Олимпик“.  Манифестацију ће  отворити председник Општине Прокупље Александар Симоновић,а у три дана манифестације очекује се велики број откупљивача и прерађивача вишње,као и стручњака који се баве овом облашћу. У оквиру манифестације биће одржано и стручно предавање на тему производње и заштите вишње,као и Сајам производа од вишње,меда и етно производа. У пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“ биће одржана изложба пољопривредних машина и алата намењених воћарској производњи.

За Дуги дан програма овогодишње манифестације „Дани вишње и 12. Топлички сабор вишњара“,који ће се одржати у Великој Плани,планиран је културно-уметнички програм,који ће почети у 18 часова. Тада ће бити награђени најбољи произвођачи вишње и власници најуређенијих дворишта,а потом ће од 19 часова бити одржан концерт Данке Стоиљковић и оркестра прокупачког Дома културе.

Трећи дан манифестације резервисан је за наставак саборовања. 

Председник Организационог одбора Мирољуб Пауновић и заменик председника Општине Прокупље је и овом приликом нагласио да се организатор  потрудио,да кроз различите сегменте програма,међу којима су и стручна предавања помогне воћарима да унапреде производњу.    

Величина слова: