Фудбалерима само бод, остали успешни
27. октобра 2014.
За брже апотекарске услуге
29. октобра 2014.
Прикажи све

Вакцинацијом против грипа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vakcina

У циљу превенције против грипа,у прокупачком Дому здравља је у току вакцинација,која је почела да се спроводи почетком овог месеца. Према речима портпарола Дома здравља Љубице Станковић,обезбеђено је укупно 1.200 доза вакцине против грипа,што је довољно за овогодишњу сезону.

– Почетком месеца највећи број,углавном хроничних болесника,јавио се за пријем вакцине,која има сличан састав као и прошлогодишња,рекла је портпарол Дома здравља и додала да је вакцину могуће давати и деци старијој од шест месеци,као и трудницама у другом и трећем месецу трудноће.

Вакцинација се препоручује кардиоваскуларним,плућним,хроничним болесницима,као и особама оболелим од шећерне болести,малигних болести и лицима старијим од 65 година.

Осим у Дому здравља,вакцинација се обавља и у сеоским амбулантама,како би овај вид здравствених услуга био ближи становништву из удаљеног сеоског подручја.

Величина слова: