Завршени жетвени радови
6. августа 2014.
Радници „Хисара“ бесплатно у Врњачкој Бањи
8. августа 2014.
Прикажи све

Већа заштита потрошача


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

potrsaci%201    potrosaci%202

Током првих шест овогодишњих месеци инспектори Републичке тржишне инспекције Топличког управног округа имали су пуне руке посла. У периоду од 1. јануара до 30. јуна они су у Прокупљу,Блацу,Куршумлији и Житорађи обавили 511 контрола.

– Након обављених контрола инспектори су поднели 34 прекршајне пријаве и донели 29 решења о отклањању уочених неправилности и недостатака,рекао је начелник Републичке тржишне инспекције у Прокупљу Миодраг Арсић и додао да су донели и 15 решења о одузимању робе. У највећем броју случајева одузети су одевни предмети,док се мањи број односи на прехрамбене производе.

– Недавно усвојени Закон о заштити потрошача,који ће се примењивати од 21. септембра ове године,даће веће ингеренције тржишним инспекторима. У циљу заштите потрошача тражиће се већа одговорност свих субјеката у ланцу трговине од произвођача,трговаца,купаца,па до самих организација потрошача,рекао је Арсић.

Величина слова: