Први Дом који је обишао државни секретар
27. новембра 2015.
О пореклу човека на Земљи
1. децембра 2015.
Прикажи све

Веће уштеде у буџету


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 skupstina%2031_%20po%20redu%201

Седница СО Прокупље,31. по реду,протекла је у конструктивном раду како  владајуће већине,тако и опозиције ,  било је и критике и размене мишљења,али резултат тога су квалитетне одлуке,битне за даље функционисање општине Прокупље.

 Одборници су усвојили  деветомесечни  Извештај о буџету,који показује извршење од 75%,док се до краја године очекује динамичније пуњење буџета и раст овог процента

-.Оно што је  битно,до краја новембра доносе се одлуке везане за порезе за наредну године,тако да ће данашња одлука  грађанима омогућити олакшице,као и ниже цене за добијање грађевинских дозвола,истакао је председник СО Прокупље Радослав Михајловић.

Једна од најважнијих тачака данашње седнице је Извештај Комисије за поступак непосредне погодбе непокретности у јавну својину Општине Прокупље. Ради се парцели у насељу Гарић,где се налази фабрика „Топлица“,површине хектар и 56 ари,укључујући 3942 метара квадратних пословног простора и 1349 квадрата помоћних просторија.

-Према процени Пореске управе,вредност  објеката,који су у приватном власништву,износи око 57 милиона динара.  Успели смо да умањимо цену и омогућимо да Општина постане власник ових објеката за 38 милиона динара. То значи да ћемо ускоро моћи сва јавна предузећа да припојимо у једно ЈКП „Хаммеум“ и на тај начин остваримо велике уштеде,с обзиром да  се из буџета огромна средства издвајају за закупнине ,истакао је директор овог новоформираног предузећа и члан Комисије,Александар Симоновић.

skupstina%2031_%20po%20redu%202

Усвајање Плана детаљне регулације привредна зона „Белољин“ омогућиће реализацију великог пројакта,изградњу немачке  фабрике за прераду воћа и производњу  сокова,која ће отворити нова радна места  и унапредити приврду нашег краја.

-Израда Плана је дуг процес,око годину дана,што захтева законска процедура.Усвајањм Плана стичу се услови за издавање локацијских услова,што је неопходно за добијање свих грађевинских дозвола које ће инвеститору омогућити почетак радова на изградњи,објаснила је руководилац Одељења за урбанизам,стамбено-комуналне  делатности,Весна Живковић .

Седници је присуствовао и народни посланик  др Дарко Лакетић,који је  овом приликом  похвалио рад прокупачког парламента и осврнуо се на реалан приступ појединих опозиционих одборника.

– Општина Прокупље је,према подацима Државне ревизорске институције,међу првих пет по финансијкој дисциплини у Србији. То значи да смо све смернице ревизора који су долазили у контролу,практично и извршили,подвукао је Лакетић.

.                                                     

 

Величина слова: