Prvi Dom koji je obišao državni sekretar
27. novembra 2015.
O poreklu čoveka na Zemlji
1. decembra 2015.
Prikaži sve

Veće uštede u budžetu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 skupstina%2031_%20po%20redu%201

Sednica SO Prokuplje,31. po redu,protekla je u konstruktivnom radu kako  vladajuće većine,tako i opozicije ,  bilo je i kritike i razmene mišljenja,ali rezultat toga su kvalitetne odluke,bitne za dalje funkcionisanje opštine Prokuplje.

 Odbornici su usvojili  devetomesečni  Izveštaj o budžetu,koji pokazuje izvršenje od 75%,dok se do kraja godine očekuje dinamičnije punjenje budžeta i rast ovog procenta

-.Ono što je  bitno,do kraja novembra donose se odluke vezane za poreze za narednu godine,tako da će današnja odluka  građanima omogućiti olakšice,kao i niže cene za dobijanje građevinskih dozvola,istakao je predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović.

Jedna od najvažnijih tačaka današnje sednice je Izveštaj Komisije za postupak neposredne pogodbe nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Prokuplje. Radi se parceli u naselju Garić,gde se nalazi fabrika „Toplica“,površine hektar i 56 ari,uključujući 3942 metara kvadratnih poslovnog prostora i 1349 kvadrata pomoćnih prostorija.

-Prema proceni Poreske uprave,vrednost  objekata,koji su u privatnom vlasništvu,iznosi oko 57 miliona dinara.  Uspeli smo da umanjimo cenu i omogućimo da Opština postane vlasnik ovih objekata za 38 miliona dinara. To znači da ćemo uskoro moći sva javna preduzeća da pripojimo u jedno JKP „Hammeum“ i na taj način ostvarimo velike uštede,s obzirom da  se iz budžeta ogromna sredstva izdvajaju za zakupnine ,istakao je direktor ovog novoformiranog preduzeća i član Komisije,Aleksandar Simonović.

skupstina%2031_%20po%20redu%202

Usvajanje Plana detaljne regulacije privredna zona „Beloljin“ omogućiće realizaciju velikog projakta,izgradnju nemačke  fabrike za preradu voća i proizvodnju  sokova,koja će otvoriti nova radna mesta  i unaprediti privrdu našeg kraja.

-Izrada Plana je dug proces,oko godinu dana,što zahteva zakonska procedura.Usvajanjm Plana stiču se uslovi za izdavanje lokacijskih uslova,što je neophodno za dobijanje svih građevinskih dozvola koje će investitoru omogućiti početak radova na izgradnji,objasnila je rukovodilac Odeljenja za urbanizam,stambeno-komunalne  delatnosti,Vesna Živković .

Sednici je prisustvovao i narodni poslanik  dr Darko Laketić,koji je  ovom prilikom  pohvalio rad prokupačkog parlamenta i osvrnuo se na realan pristup pojedinih opozicionih odbornika.

– Opština Prokuplje je,prema podacima Državne revizorske institucije,među prvih pet po finansijkoj disciplini u Srbiji. To znači da smo sve smernice revizora koji su dolazili u kontrolu,praktično i izvršili,podvukao je Laketić.

.                                                     

 

Veličina slova: