Potrebna veća zaštita potrošača
11. aprila 2017.
Knjiga o zaboravljenom delu Danice Marković
13. aprila 2017.
Prikaži sve

Veče za pamćenje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20ucenikap1 dom%20ucenika%20p2

 U Domu kulture korisnici Doma učenika srednjih škola u Prokuplju priredili su izuzetno bogat kulturno- zabavni program. Među mnogobrojnim posetiocima ovoj jedinstvenoj manifestaciji prisustvovali su načelnik Topličkog upravnog okruga Nebojša Vukadinović,većnice za prosvetu i sport i kulturu Opštine Prokuplje Maja Ranđelović i Milica Erić,direktori i profesori prokupačkih osnovnih i srednjih  škola,saradnici  ustanove i roditelji korisnika iz mnogih gradova jugoistočne Srbije.

Da se u Domu učenika,osim školskih  obaveza,velika pažnja poklanja i vannastavnim aktivnostima pokazala su mnogobrojna takmičenja koja su održana u proteklom periodu,kao i nastup srednjoškolaca na velikoj sceni Doma kulture. Svoje znanje,maštu i veštinu posetiocima su pokazali glumci,pevači narodne i zabavne muzike,članovi modernog plesa i folklora,recitatori,slikari i modelari.  

dom%20ucenikap3 domucenikap4 

Direktor Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković izjavila je da su na nedavno održanim Regionalnim republičkim takmičenjima domova učenika srednjih škola prokupački srednjoškolci ostvarili zavidne rezultate.

Na ovim takmičenjima muška odbojkaška ekipa zauzela je prvo mesto,Marko Bogdanović drugo u šahu,prvo mesto za najbolju mušku ulogu,kao i izvođenje etno i narodne muzike pripalo je korisniku prokupačke ustanove. Zavidne rezultate imali su i članovi forklorne,likovne,recitatorske i drugih sekcija.

domucenikap5 domucenikap6

– Postignuti rezultati na prethodnim takmičenjima želimo da podelimo i sa našim sugrađanima. To je jedan od razloga zašto su se korisnici Doma po prvi put opredelili da se bogatim kulturnim programom predstave građanima Prokuplja. Postignuti rezultati na ovogodišoj 22. regionalnoj Domijadi i predstojeće učešće na Republičkim takmičenjima,koje će se održati u Novom Sadu,piše jednu novu stranicu istorije Doma učenika u Prokuplju,izjavila je Jelena Vuković koja se zahvalila lokalnoj samoupravi,vaspitačima,profesorima,Domu kulture,mnogobrojnim sportskim klubovima i stručnim saradnicima na svestranoj pomoći u pripremama srednjoškolaca za ova takmičenja.

Prema njenim rečima četvorogodišnji boravak u ustanovi nisu samo zidovi,fasade,krevet i ishrana,nego i duh zajedništva jedne velike porodice koja se stvara i neguje u ustanovi.

Nastup srednjoškolaca mnogim Prokupčanima ostaće dugo u sećanju. Dugotrajan aplauz bila je najveća nagrada svim učesnicima programa.   

Veličina slova: