Опрез током предстојећег викенда
22. јануара 2016.
Старе сеоске куће кроз историју
26. јануара 2016.
Прикажи све

Велика пажња посвећена едукацији пољопривредника

poljopr_zimska%20skola pce_kosnice%201

Током прошле године саветодавци Пољопривредно стручне службе Прокупља обишли су близу 1.000 регистрованих пољопривредних газдинстава у све четири општине Топличког управног округа. Током ових посета они су пољопривредницима говорили о новинама које се примењују у свим областима пољопривреде,давали стручне савете и информисали их о прописима које је доносило Министарство пољопривреде и заштите животне средине.

– Саветодавци су,осим посете одабраним газдинствима,утрошили скоро 1.200 радних сати обилазећи друга пољопривредна домаћинства. Скоро 500 пољопривредника затражило је помоћ у вези попуне формулара,апликационих образаца и других докумената,рекла је саветодавац у прокупачкој ПСС Снежана Јовић и додала да су током прошле године велику пажњу посветили предавањима.

Током 2015. године у Прокупљу,Блацу,Житорађи и Куршумлији одржано је 50 трибина,35 стручних предавања,160 радионица,16 посета огледним фармама,као и 180 посета удружењима,асоцијацијама и групама произвођача. Саветодавци су имали 40 наступа на телевизијама и 100 радио наступа,изјавила је она и додала да су саветодавци објавили много стручних текстова и прилога у новинама,билтенима и електронским медијима.

– Пољопривреда је таква привредна област где свакодневно долази до промена. Настојећи да топличке пољопривреднике информишемо о примени нових технологија у производњи,новим прописима и плановима развоја,током прошле године едукацији пољопривредника посвећена је већа пажња у односу на претходне године,рекла је Снежана Јовић и напоменула да су током прошлогодишњег рада и сами саветодавци ишли на поједине семинаре и стручна усавршавања.    

Величина слова: