Млади таленти одушевили публику
25. децембра 2017.
Новогодишњи поклони ученицима
27. децембра 2017.
Прикажи све

Велика заинтересованост за бесплатне прегледе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bolnica

Четврта по реду акција бесплатних превентивних  прегледа у Општој болници „Др Алекса Савић“ у Прокупљу, забележила је рекордан број грађана који су искористили прилику да провере своје здравствено стање.

Захваљујући Министарству здравља које ову акцију спроводи у циљу ране дијагностике и превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, у оквиру четврте акције грађанима је био омогућен преглед офталмолога, лабораторијске анализе и ултразвук абдомена.

На Интерном одељењу Опште болнице у Прокупљу прегледано је укупно 224 пацијената, од којих  је 157 грађана обавило ултразвук абдомена, офталмолошки преглед 143, док је могућност за добијање лабораторијских налаза искористило 155 грађана. На територији Топличког округа у четвртој бесплатној акцији прегледано је око 500 пацијената.

-Велика заинтересованост грађана за бесплатне превентивне прегледе најбоља је потврда да су грађани препознали значај акције Министарства, али и да је јавна свест о значају превенције као основе очувања здравља на знатно вишем нивоу, наводе у прокупачкој болници.

Чињеница да је у овој акцији дијагностикован велики број озбиљних обољења, мотив је Министарству да овакве акције настави да спроводи и у наредној години.

Тако ће већ средином јануара бити организована нова акција бесплатних превентивних прегледа за све грађане који нису били у могућности да то обаве до сада, али и за можда још неке друге врсте дијагностике.

Величина слова: