Mladi talenti oduševili publiku
25. decembra 2017.
Novogodišnji pokloni učenicima
27. decembra 2017.
Prikaži sve

Velika zainteresovanost za besplatne preglede


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bolnica

Četvrta po redu akcija besplatnih preventivnih  pregleda u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, zabeležila je rekordan broj građana koji su iskoristili priliku da provere svoje zdravstveno stanje.

Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja koje ovu akciju sprovodi u cilju rane dijagnostike i prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, u okviru četvrte akcije građanima je bio omogućen pregled oftalmologa, laboratorijske analize i ultrazvuk abdomena.

Na Internom odeljenju Opšte bolnice u Prokuplju pregledano je ukupno 224 pacijenata, od kojih  je 157 građana obavilo ultrazvuk abdomena, oftalmološki pregled 143, dok je mogućnost za dobijanje laboratorijskih nalaza iskoristilo 155 građana. Na teritoriji Topličkog okruga u četvrtoj besplatnoj akciji pregledano je oko 500 pacijenata.

-Velika zainteresovanost građana za besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda da su građani prepoznali značaj akcije Ministarstva, ali i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja na znatno višem nivou, navode u prokupačkoj bolnici.

Činjenica da je u ovoj akciji dijagnostikovan veliki broj ozbiljnih oboljenja, motiv je Ministarstvu da ovakve akcije nastavi da sprovodi i u narednoj godini.

Tako će već sredinom januara biti organizovana nova akcija besplatnih preventivnih pregleda za sve građane koji nisu bili u mogućnosti da to obave do sada, ali i za možda još neke druge vrste dijagnostike.

Veličina slova: