Четрдесет година рада Службе физикалне медицине
10. децембра 2014.
Сликар инстинкта
12. децембра 2014.
Прикажи све

Велико интересовање пољопривредника за школу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

       zimska%20skola                    zimska%20skola%201

Традиционална „Зимска школа за пољопривреднике“,коју организује Пољопривредно стручна и саветодавна служба Прокупља,наишла је на велико интересовање прокупачких пољопривредника. Првог дана школе обрађене су многе теме из различитих области пољопривреде.

Говорећи о значају „Зимске школе“,директор ПСС Прокупља Александар Радуловић рекао је да ће се полазници школе на дводневном саветовању упознати са многим проблемима који су били присутни у овој пољопривредној години и новинама које се примењују у овој грани привреде.

Саветодавац за воћарство Дејан Тонић полазницима је говорио на тему „Органска пољопривредна производња“,саветодавац за сточарство Игор Петровић о „Микроклиматским условима у објектима за смештај говеда“,а саветодавац за ратарство Миљан Милојић о „Јавним складиштима“.

Саветодавац за воћарство и виноградарство Магдалена Тодоровић одржала је предавање на тему „Виноградарски регистар“,а саветодавац за сточарство Душка Петровић на тему „Књиговдство на фарми по ФАДН методологији“.

 

У својим предавањима саветодавци су истакли да нема продуктивне и профитабилне пољопривредне производње ако се не крене са применом нових и доказаних технологија и самог организовања произвођача. Планирано је да се предавање пољопривредницима одржи и у петак,12. децембра,у Великој сали Општине Прокупље са почетком у 10 часова. 

 
Величина слова: