Дан прокупачке Библиотеке 23. март
21. марта 2017.
Одржана Општинска смотра рецитатора
23. марта 2017.
Прикажи све

Велико интересовање за предавање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 trgovina%20ljudima%20111

Поводом обележавања дана Медицинске школе Др Алекса Савић у амфитеатру Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија одржана је трибина на тему Заштита жртава трговине  људима. Уз подршку ментора,наставника Медицинске школе Гордане Бјелић и Биљане Миленковић,ово предавање,на којем су присуствовали начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић,представница Центра за заштиту жртава трговине људима из Београда Сања Савић,Полицијске управе из Прокупља,Центра за социјални рад,Дома здравља,професори и ученици прокупачких основних и средњих школа,одржале су ученице трећег разреда Ивана Јанковић,Невена Симић и Милица Мијаиловић.

trgovina%20ljudima%20222 trgovina%20ljudima333

Многобројним посетиоцима трибине ученице су говориле о тома шта је то трговина људима,како она настаје,које су последице и како спречити ову појаву која је присутна у данашње време.

– Лажна обећања за рад у иностранству на добро плаћеним пословима најчешћи су облик врбовања младих од стране појединаца и организованих група који се баве трговином људима,речено је током излагања.

– Породица,школе,Центри за социјални рад,државни органи и други субјекти свакодневно треба да се укључе у рад са младима како би се превентивно деловало на сузбијању трговине људима,истакли су предавачи и додали да се жртвама ове појаве треба пружити стручна помоћ.

Инспектор за странце,сузбијање илегалне миграције и трговине људима у прокупачкој Полицијској управи Бојан Милић напоменуо је да у протекле две године у Топлици није евидентиран ниједан случај трговине људима.

Дипломирани специјални педагог из београдског Центра за заштиту жртава трговине људима Сања Савић у свом излагању напоменула је да  су у ропском положају у свету тренутно налази близу 27 милиона људи.

– Центар своје послове обавља на територији читаве Србије. Стручна лица центра су по основу 128 пријава у 2015. години идентификовали 40 особа као жртве трговине људима,рекла је Соња Савић и нагласила да су ове жртве биле изложене различитим видовима експлоатације.

   

Величина слова: