Екипа “С Тамаром у акцији” у Бресничићу
21. септембра 2016.
Успостављена спортска сарадња
23. септембра 2016.
Прикажи све

Војни лекари у селима прокупачке општине


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vojni%20lekari

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић данас је примио представнике Војске Србије,који у оквиру традиционалне акције „Војни лекари“ на селу контролишу здравље становника  најудаљенијих села у нашој општине.

Симоновић је поздравио мајора Горана Денића и мајора лекара Бобана Јеленковића и захвалио им се на подршци Општини Прокупље и помоћи коју пружају  становницима на сеоском подручју.

Како је рекао општина Прокупље је једна од највећих и најразуђенијих у Србији са великим бројем села у планинском делу у којима живе махом старији људи.

-Овај вид лекарске помоћи много значи старим људима,који тешко долазе до града,па тако и немају прилику да контролишу своје здравље,рекао је Симоновић и додао да становницима најудаљенијих села у прокупачкој општини много значи стручна лекарска помоћ,а још више пажња и топла реч,коју им војна лекарска екипа на овај начин упућује.

У знак пажње и захвалности председник је екипи лекара и техничара Војске Србије поклонио књигу „Гвоздени пук“ и сувенире са обележијима општине Прокупље.

Екипа „Војни лекар на селу“  данас ће посетити села Товрљане и Трнов Лаз,која се налазе 30 км удаљена од града на обронцима Радан Планине. Лакар ће становницима ових села мерити крвни притисак,контролисати висину шећера и холестерола у крви. Такође ће вршити прегледе преписивати терапију и давати лекарске савете. 

Величина слова: