Otkupna cena od 27 dinara do 30 dinara
18. avgusta 2015.
Rok preobraženje po šesti put
20. avgusta 2015.
Prikaži sve

Zamena uličnih sijalica na seoskom području


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

rasveta 

 U okviru redovnog odravanja ulične rasvete  na  teritoriji opštine Prokuplje,Javno preduzeće za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje je tokom juna meseca započelo zamenu  dotrajalih živinih sijalica i postavljanje svetiljki,u selima prokupačke opštine.

Nove natrijumove sijalice,koje su ekonomičnije i bezbednije,postavljene su  na 30%  seoskog područja,a do kraja novembra biće zamenjena ulična rasveta  u svim selima .Za ove radove iz opštinske kase je do sada izdvojeno oko 1,5 miliona dinara i oko milion dinara za urgentne radove  iz prethodne javne nabavke, kada je usled vremenskih nepogoda  došlo do pada rasvetnih kablova na 250 polja,takođe na seoskom području.

– Kada je u pitanju seoska ulična rasveta,dosta toga je do sada urađeno. U nekim selima   je zamenjena kompletna rasveta,u nekim delimično. Postavnjene su svetiljke  na mestima gde su nedostajale,dok  će selo Mikulovac ove godine dobiti ulično osvetljenje,pošto su  nastavljeni radovi,započeti  pre tri godine.      Na pojedinim mestima je izvršena racionalizacija osvetljenja,gde su  sijalice od 250-400 vati,zamenjene natrijomovim sijalicama od 70-100 vati,istakao je  Bratislav Stojković,dipl. inženjer elektronike i objasnio da osim što štede električnu energiju ,ove sijalice imaju duži vek trajanja,daju bolje osvetljenje i njihovo održavanje je jeftinije.

 

Veličina slova: