Богат 3Д филмски викенд
29. јула 2016.
Монодрама „О глуматању“
1. августа 2016.
Прикажи све

Запливали „Топлички делфини“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

delfini%201

Бесплатна школица ватерпола и пливања,коју овог лета по први пут организује Општина Прокупље у сарадњи са Ватерполо савезом Србије,почела је са радом на отвореном  градском базену. Око 60 малишана полазника школе свакодневно ће са учитељима пливања и тренерима ватерпола упознаватити лепоте спортова на води.

 -Званично смо кренули са реализацијом свих најављених активности. Било је у плану да стартујемо 15. јула али због лошег времена и хладне воде ево крећемо данас. Сви тренинзи,акције и комплетне активности трају три до четири месеца тако да ћемо до 1. децембра све планирано реализовати. Идеја је прелепа,одазив је велики и без обзира што немамо затворени базен решили смо да нашој деци приуштимо да тренирају спортове на води. Сви знамо колико су спортови на води значајни за развој детета а истовремено наши клубови и репрезентације у воденим спортовима су најтрофејнији. План нам је да од 1. децембра наставимо школу ватерпола у сарадњи са Ватерполо клубом „Наис“ из Ниша тако да очекујем да „Топлички делфини“ тренинге у зимским месецима наставе у затвореном базену на „Чаиру“ у Нишу. Захвалила бих се на крају и Ватерполу савезу чија је била иницијатива да прокупачкој деци приуштимо све оно што је доступно малишанима у већим градовима. Очекујемо да ово буде претеча неких наших клубова на води наредне године што би за нас у локалној самоуправи значило да се боримо да нашем граду донесемо један затворени базен,рекла је Маја Ранђеловић већница за просвету,омладину и спорт Општине Прокупље.

delfini%202delfini%203

Школу ватерпола у Прокупљу у сваком погледу помаже Ватерполо клуб „Наис“ из Ниша. Ватерполо тренери радиће са малишанима и упознати их са вештинама овог трофејног спорта.

 -Одлично је за почетак што су клинци дошли у оволиком броју. Крећемо данас са првим тренингом,биће мало теже док се све организује али надам се да ће временом бити још више пливача и ватерполиста што је у неки руку важно за читав наш регион. Позвао бих што више деце да се укључе и да тренирају ватерполо јер нам је циљ да и овај део Србије што више укључимо у спортове на води,рекао је Дарко Манчић тренер ВК Наис из Ниша.

Школу пливања за малишане водиће оспособљени тренери а све је организовано по правилима и стандардима пливачког савеза Србије.

 – Добили смо упуства и програм за школу пливања од пливачког савеза. Неће бити никаквих проблема,школа је у стручном раду покривена са 5 професора физичке културе који ће радити са малишанима. Деца су подељена у 4 групе и сваком детету ће се посветити адекватна брига и пажња,рекао је Бојан Проловић тренер у школи пливања.

delfini%204delfini%205

Величина слова: