Црвени крст Прокупље завршио поделу пакета
19. августа 2014.
Безбедна зона због оштећене фасаде
21. августа 2014.
Прикажи све

Завршен други уписни круг у средње школе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_6332

Свршени основци из Топличког округа,који нису положили завршни испит у основном образовању у првом уписном кругу,18. и 19. су полагали тест из математике и српског,а данас комбиновани тест. Тестови су се полагали у учионицама Основне школе за образовање одраслих,а према речима директорке исте Радмиле Димић,од 33 ученика из Топличког округа,колико је остало неуписано,сва три теста полагало је 19 ученика. Димићева истиче да овај завршни испит полажу ученици који нису на крају школске године завршили разред или су били привремено спречени да изађу на испит.

– И у овом року важила су иста правила као и за први круг,што значи да су и овога пута тестови преузети уз појачан надзор,али овај пут из Школске управе у Нишу. Ученици су,такође,имали право да полажу тестове по два сата,а све време су их надгледали дежурни наставници и супервизори,истакла је Димићева.

Прелиминарни резултати са овог испита биће познати 21. августа,када ће се у Окружној уписној комисији обавити пријем и решавање жалби. Коначни резултати биће објављени 23. августа,када ће кандидати попуњавати и предавати листе жеља,а сам упис у средње школе обавиће се 27. августа.

Ове године,што иначе није уобичајено,у куршумлијској Гимназији има 28,а у блачкој 18 слободних места. Скоро иста ситуација је и у прокупачкој Пољопривредној школи,где за образовни профил „пољопривредни техничар“ има 23 слободна места,а машински смер у Машинској школи у Житорађи 26.   

Иначе,овај завршни испит је према речима Димићеве протекао у најбољем реду и без икаквих инцидената.

Величина слова: