Crveni krst Prokuplje završio podelu paketa
19. avgusta 2014.
Bezbedna zona zbog oštećene fasade
21. avgusta 2014.
Prikaži sve

Završen drugi upisni krug u srednje škole


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_6332

Svršeni osnovci iz Topličkog okruga,koji nisu položili završni ispit u osnovnom obrazovanju u prvom upisnom krugu,18. i 19. su polagali test iz matematike i srpskog,a danas kombinovani test. Testovi su se polagali u učionicama Osnovne škole za obrazovanje odraslih,a prema rečima direktorke iste Radmile Dimić,od 33 učenika iz Topličkog okruga,koliko je ostalo neupisano,sva tri testa polagalo je 19 učenika. Dimićeva ističe da ovaj završni ispit polažu učenici koji nisu na kraju školske godine završili razred ili su bili privremeno sprečeni da izađu na ispit.

– I u ovom roku važila su ista pravila kao i za prvi krug,što znači da su i ovoga puta testovi preuzeti uz pojačan nadzor,ali ovaj put iz Školske uprave u Nišu. Učenici su,takođe,imali pravo da polažu testove po dva sata,a sve vreme su ih nadgledali dežurni nastavnici i supervizori,istakla je Dimićeva.

Preliminarni rezultati sa ovog ispita biće poznati 21. avgusta,kada će se u Okružnoj upisnoj komisiji obaviti prijem i rešavanje žalbi. Konačni rezultati biće objavljeni 23. avgusta,kada će kandidati popunjavati i predavati liste želja,a sam upis u srednje škole obaviće se 27. avgusta.

Ove godine,što inače nije uobičajeno,u kuršumlijskoj Gimnaziji ima 28,a u blačkoj 18 slobodnih mesta. Skoro ista situacija je i u prokupačkoj Poljoprivrednoj školi,gde za obrazovni profil „poljoprivredni tehničar“ ima 23 slobodna mesta,a mašinski smer u Mašinskoj školi u Žitorađi 26.   

Inače,ovaj završni ispit je prema rečima Dimićeve protekao u najboljem redu i bez ikakvih incidenata.

Veličina slova: