Фудбалерима само бод, остали успешни
27. октобра 2014.
За брже апотекарске услуге
29. октобра 2014.
Прикажи све

Завршена Сликарска насеобина у Конџељу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 

     ko-ko%201                    ko-ko%202

Под окриљем Цркве Светих архангела Михаила и Гаврила у Конџељу стварало је 10 сликара из Србије,у оквиру девете Сликарске насеобине која носи име овог топличког храма. И овогодишњи почетак колоније благословио је владика нишки др Јован.

Оно чиме се овај храм истиче,а протојереј отац Младен Симић поноси,јесте што је он један од ретких у нашој земљи који организује две колоније годишње,једну иконописачку у јулу,а другу у октобру.

-Увек се трудимо да будемо добри домаћини,а да то јесмо потврде нам гости који нас посећују више пута. Тако смо и ове године имали за госте неке сликаре који су већ долазили у Конџељ и раније,каже отац Младен.

Старешина Цркве Светих архангела Михаила и Гаврила Немања Симић је изразио задовољство што ове манифестације трају и одржавају се на овом светом месту,а све у циљу неговања вере православне и наше српске традиције,као и вредности које из њих проистичу.

– Као и сваки пут и сада је овај свети храм од уметника сликара добио на дар њихова вредна дела,од којих ће нека красити конак,а друга ће послужити за продају од које ће бити настављено осликавање цркве,истакао је старешина цркве  Симић.

Он се захвалио и Општини Прокупље која помаже организовање ове,али и осталих манифестација чији је домаћин свештенство Цркве Светих архангела Михаила и Гаврила.

Учесници ове Сликарске насеобине наглашавају да се она разликује од свих других прво по амбијенту,а онда по гостопримству.

– Овде морате доћи и други пут,јер вам позив упућују и црква и конак и сва раскошна природа у њиховом окружењу. Очаравајуће је под окриљем ове топличке лепотице,која надахњује својом лепотом и на извору српске духовности окрепљује душу,истакли су сликари.

Будимир Цветковић,Вера Муњас,Божа Милић,Мирослав Стошић,Дуња Ћирић,Оливера Илић,Димитрије Савић,Слободан Радичевић,Милорад Илић и Братислав Ђукић наглашавају да је Конџељ и у њему храм Светих архангела Михаила и Гаврила место које треба чешће посећивати.

 
Величина слова: