Поклони за децу сеоске школе у Товрљану
5. децембра 2018.
Заједно до најбољих културних садржаја за грађане Прокупља
6. децембра 2018.
Прикажи све

Град Прокупље помаже социјално угрожене становнике, обезбеђено огревно дрво за породице слабијег имовног стања

Са доласком хладних зимских дана, локална самоуправа брине и чини напоре како би обезбедила адекватне услове за нормалан живот социјално угроженим категоријама. Тако је, поред обезбеђених топлих оброка који се свакодневно деле социјално најугроженијим породицама путем Народне кухиње у Прокупљу,  почела и расподела огревног дрвета породицама слабијег имовног стања које живе у ширем градском подручју и не налазе се на списку Центра за социјални рад.

Према речима Драгана Суботића, секретара Црвеног крста у Прокупљу, који врши дистрибуцију огревног дрвета, до сада су на основу спискова које су сачиниле месне заједнице, дрва добили  становници у МЗ „Ћићко“ и „Страхиња“, а наредних дана дрва ће бити подељена и у осталим месним заједницама.

„Захваљујући локалној самоуправи која је обезбедила новац из буџета за ове намене, породице са више деце и оне слабијег имовног стања добиле су ову значајну помоћ, која ће им у хладним зимским данима добро доћи, казао је Суботић.

Према његовим речима, за ову намену купљено је 108 кубних метара огревног дрвета, а свако социјално угрожено домаћинство током ове расподеле добиће по један кубни метар огрева.

Величина слова: