Pokloni za decu seoske škole u Tovrljanu
5. decembra 2018.
Zajedno do najboljih kulturnih sadržaja za građane Prokuplja
6. decembra 2018.
Prikaži sve

Grad Prokuplje pomaže socijalno ugrožene stanovnike, obezbeđeno ogrevno drvo za porodice slabijeg imovnog stanja

Sa dolaskom hladnih zimskih dana, lokalna samouprava brine i čini napore kako bi obezbedila adekvatne uslove za normalan život socijalno ugroženim kategorijama. Tako je, pored obezbeđenih toplih obroka koji se svakodnevno dele socijalno najugroženijim porodicama putem Narodne kuhinje u Prokuplju,  počela i raspodela ogrevnog drveta porodicama slabijeg imovnog stanja koje žive u širem gradskom području i ne nalaze se na spisku Centra za socijalni rad.

Prema rečima Dragana Subotića, sekretara Crvenog krsta u Prokuplju, koji vrši distribuciju ogrevnog drveta, do sada su na osnovu spiskova koje su sačinile mesne zajednice, drva dobili  stanovnici u MZ „Ćićko“ i „Strahinja“, a narednih dana drva će biti podeljena i u ostalim mesnim zajednicama.

„Zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je obezbedila novac iz budžeta za ove namene, porodice sa više dece i one slabijeg imovnog stanja dobile su ovu značajnu pomoć, koja će im u hladnim zimskim danima dobro doći, kazao je Subotić.

Prema njegovim rečima, za ovu namenu kupljeno je 108 kubnih metara ogrevnog drveta, a svako socijalno ugroženo domaćinstvo tokom ove raspodele dobiće po jedan kubni metar ogreva.

Veličina slova: