Пуне руке посла за лекаре прокупачке Хитне помоћи за викенд
4. фебруара 2019.
Скулптуре од картона део истраживачког рада
4. фебруара 2019.
Прикажи све

Јавни позив за доделу подстицајних средстава из ИПАРД програма

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије расписало је други јавни позив за доделу ИПАРД подстицајних средстава за инвестиције у примарној пољопривредној производњи за кориснике у сектору млека, меса, воћа, поврћа и осталих усева.

Саветодавац у Пољопривредно стручној служби Прокупље, Снежана Јовић, рекла је да је глави циљ и сврха ИПАРД програма, који се финансирају из средстава Европске уније, да се помогне пољопривредним произвођачима и прерађивачима, као и становницима руралних подручја да постепено подижу своје капацитете и потенцијале, како би се на прави начин припремили за испуњавање европских стандарда у области пољопривреде.

На други јавни позив за доделу средстава из ИПАРД програма могу да конкуришу физичка лица-носилац комерцијалног регистрованог породичног газдинства, предузетници, привредно друштво и земљорадничке задруге.

Износ подстицаја у сектору меса, воћа и поврћа је 10.000 до милион евра, а у сектору млека од 10.000 до два милиона евра.

Рок за подношење потребне документације је 11. март ове године, изјавила је Јовић и додала да све неопходне информације заинтересовани пољопривредници, предузетници, представници правних лица и земљорадничких задруга могу добити у просторијама ПСС, које се налазе у згради Бизнис инкубатор центра.

По речима Снежане Јовић, Министарство пољопривреде планирало је да до краја године распише још четири јавна позива за доделу средстава из ИПАРД програма.

Реч је о додели средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, инвестиције у физичку имовину у вези са прерадом и маркетингом пољопривредних производа и производа рибарства, диверзификацију пољопривредних газдинстава и развој пословања и техничку помоћ.

Величина слова: