Pune ruke posla za lekare prokupačke Hitne pomoći za vikend
4. februara 2019.
Skulpture od kartona deo istraživačkog rada
4. februara 2019.
Prikaži sve

Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava iz IPARD programa

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije raspisalo je drugi javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava za investicije u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za korisnike u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i ostalih useva.

Savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje, Snežana Jović, rekla je da je glavi cilj i svrha IPARD programa, koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije, da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, kao i stanovnicima ruralnih područja da postepeno podižu svoje kapacitete i potencijale, kako bi se na pravi način pripremili za ispunjavanje evropskih standarda u oblasti poljoprivrede.

Na drugi javni poziv za dodelu sredstava iz IPARD programa mogu da konkurišu fizička lica-nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredno društvo i zemljoradničke zadruge.

Iznos podsticaja u sektoru mesa, voća i povrća je 10.000 do milion evra, a u sektoru mleka od 10.000 do dva miliona evra.

Rok za podnošenje potrebne dokumentacije je 11. mart ove godine, izjavila je Jović i dodala da sve neophodne informacije zainteresovani poljoprivrednici, preduzetnici, predstavnici pravnih lica i zemljoradničkih zadruga mogu dobiti u prostorijama PSS, koje se nalaze u zgradi Biznis inkubator centra.

Po rečima Snežane Jović, Ministarstvo poljoprivrede planiralo je da do kraja godine raspiše još četiri javna poziva za dodelu sredstava iz IPARD programa.

Reč je o dodeli sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, investicije u fizičku imovinu u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja i tehničku pomoć.

Veličina slova: