Награђени најбољи на Ђурђевданском књижевном конкурсу
13. маја 2019.
Студенти ВППШ на практичној настави у ПССС у Прокупљу
13. маја 2019.
Прикажи све

Медицинска школа у Прокупљу обележила Међународни дан сестринства

Поводом Међународног дана сестринства, који се обележава у целом свету 12. маја, ученици и професори Медицинске школе „Др Алекса Савић“ у Прокупљу организовали су акцију мерања крвног притиска и нивоа шећера у крви за своје суграђане.

Према речима организатора ове акције, Снежане Никић и Јасмине Ђорђевић, Прокупчани су показали велику заинтересованост за ову акцију младих медицинара па је тако, за само један сат, колико је трајала акција, од 11 до 12 сати, стотинак грађана Прокупља измерило притисак и проверило ниво шећера у крви.

У оквиру акције, ђаци су суграђанима делили и едукативни материјал и усмене савете у вези лечења, узимања терапије и свега онога што има везе са здрављем и његовим очувањем.

На штанду, уз промотивни материјал, биле су изложене и „антистрес лоптице“, које су  грађани могли и да купе.

-„Антистрес лоптице“ направили смо у сарадњи са Дневним боравком  „Сунце“ за децу и младе са сметњама у развоју, и за сада смо задовољни пажњом коју је изазвао овај наш изум, казала је наставница Драгана Николић.

Она је истакла да је овај производ идеалан за све стресне ситуације и све узрасте, почев од школараца који ове лоптице могу користити и на часу.

Величина слова: