Шеста акција бесплатних превентивних прегледа
21. фебруара 2018.
Сутра без воде због радова
21. фебруара 2018.
Прикажи све

Недеља богата културом

Баш као што се и очекивало за „Вече севдаха“, које је синоћ организовао прокупачки Дом  културе тражила се карта више. У пријатној атмосфери, публика је уживала у извођењу севдалинки већ познатих топличких солиста. Овом концерту присуствовала је и већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић.

Прокупачки Дом културе ће вечерас у 18 часова  бити домаћин љубитељима писане речи, који желе да се упознају са новим бројем часописа за  књижевност, културу и друштвена питања „Ток“. Већ у петак 23. фебруара ова установа  ће угостити песнике из свих крајева наше земље на Сретењским сусретима, који се у нашем граду традиционално организују већ тринаесту годину заредом.

Оно што је још важније, како каже организатор ових сусрета Дом културе, јесте да се они враћају тамо где и припадају, својој матичној кући.

Тридесетак песника из различитих крајева наше земље угостиће књижевни ствараоци из Топлице у реновираној згради Дома културе. Сваки од њих казиваће по једну своју песму, а најбољи ће бити награђени Сретњском повељом и Сретењским одличјем. Лауреати ће добити по једну књигу и захвалницу, као и слику са Ликовне колоније „Ајдановац“. највећа награда за овогодишње добитнике ипак ће бити објављивање њихове песме у часопису „Ток“.

„Сретењски сусрети“ ћe ове године по четврти пут бити одржани у виду песничког маратона и по четврти пут ће најбољи песници понети Сретењску повељу и Сретењско одличје. Ове награде су први пут додељене поводом десетогодишњице Сретењских сусрета 2015. године.

Величина слова: