Млади спортисти којима се поносимо
13. априла 2018.
Спроведена акција „Деца вас воле и моле“
13. априла 2018.
Прикажи све

Нови правилник за подстицајна средства

Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства донело је нове измене Правилника о подношењу захтева за подстицајна средства у пољопривреди. Средства су намењена за пољопривредну механизацију, опрему и набавку квалитетног приплодног материјала за сточарство. За разлику од прошле године, када су се захтеви  Управи за трезор подносили од 15. априла до 1.јула, ове године они ће се  подносити од 1. јула до 30.септембра.

-У области биљне производње регистрована пољопривредна газдинства захтеве за подстицаје могу да подносе за куповину механизације и опреме за наводњавање, набавку нових пластеника и опреме за производњу у заштићеном простору, набавку противградне опреме, нових прикључних машина и опреме за сетву, садњу и бербу, изјавила је саветодавац у Пољопривредно стручној служби Прокупље ( ПСС ) Душка Петровић, додавши да право на подстицаје могу да остваре поред власника пољопривредних газдинстава и земљорадничке задруге, средње пољопривредне школе и научно истраживачке организације у области пољопривреде, предузетници и носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Према њеним речима у области сточарства подстицаји се додељују за набавку квалитетног приплодног материјала, набавку опреме и механизације за припрему и дистрибуцију сточне хране, набавку опреме којом се штити добробит животиња, за инвестиције у пчеларству и набавку опреме за производњу конзумних јаја.

-Заинтересованим пољопривредницима запослени у ПСС пружиће неопходну помоћ у попуни захтева за доделу подстицајнуих средстава, нагласила је Петровић.

 

Величина слова: