Проверавали постојеће и стицали нова знања
7. новембра 2019.
Сутра велика акција чишћења града
8. новембра 2019.
Прикажи све

Планинарско-скијашки клуб организује такмичење у планинарској оријентацији

Планинарско-скијашки клуб “Топлица” из Прокупља, сутра организује републичко такмичење у планинарској оријентацији, на коме ће учествовати планинари из 20 клубова широм Србије.

Такмичење ће бити одржано на обронцима планине Пасјача код Прокупља.

Према речима председника клуба, Дарка Жарића, такмичење се организује у више категорија, и то за пионире до 15 година (од три до четири километра), јуниоре до 18 година (од пет до девет километара), сениоре од 15 до 50 година (од осам до 12 километара) и ветеране преко 45 година (од пет до девет километара).

-Такмичари прелазе такмичарску стазу екипно или на појединим деоницама појединачно, каже Жарић и објашњава да свака такмичарска екипа мора прећи целу дужину стазе у задатом времену, или ће у противном бити дисквалификована.

Такође, сваки такмичарски тим, опремљен потребним прибором, уз пут решава планинарске задатке.

Најбољи резултат се добија на основу броја освојених бодова за извршени задатак, прелазак такмичарске стазе и решавање тестова.

Најбољи у свим категоријама, добиће медаље за освојена прва три места.

Покровитељи такмичења су Министарство омладине и спорта Републике Србије, Планинарски савез Србије и Спортски савез Града Прокупља.

Жарић истиче да је крајњи циљ оваквих такмичења омасовљавање планинарског спорта у Топлици, и пропагирање здравих стилова живота, пре свега код млађих људи и деце, са жељом да им се укаже на неопходност боравка у природи и на њено очување.

Величина слова: