“Рано откривање може спречити рак грлића материце”
23. јануара 2019.
Успешна претходна година за Културно образовни центар “Топлица”
24. јануара 2019.
Прикажи све

Подстицајна средства за сточарску производњу

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је Правилник о додели подстицајних средстава у сточарској производњи. Право за доделу ових средстава имају правна лица, предузетници и носиоци комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава.

-Ове године за квалитетне приплодне млечне краве, приплодне товне краве и бикове додељиваће се 25.000 динара по грлу. За квалитетне приплодне овце и овнове, козе и јарчеве, износ подстицајних средстава износи 7.000, а за квалитетне приплодне крмаче 10.000 динара  по грлу, рекла је саветодавац за сточарство у Пољопривредно стручној служби Прокупље Душка Петровић и додала да се захтеви за доделу подстицајних средстава подносе Управи за аграрна плаћања до 30. јуна ове године.

Према њеним речима, за тов јунади одобрена су средства у износу од 15.000 по грлу, јагњади 2.000, а тов свиња 1.000 динара по грлу.

Захтеви за доделу подстицајних средстава за тов јунади, јагњади и свиња подносе се Управи за аграрна плаћања од 1. фебруара до 31. јула.

-Уз захтев за доделу подстицајних средстава, сточари подносе и извод из главне матичне евиденције за квалитетна приплодна грла, оверен од стране основне, регионалне или главне одгајивачке организације, рекла је Душка Петровић и нагласила да све информације о подстицајима у области сточарства, пољопривредници могу добити у просторијама Пољопривредне стручне службе у Прокупљу.

Величина слова: