Крај зиме оборио цену огревног дрвета
21. фебруара 2020.
Лекарско уверење за поседовање оружја по хитном поступку
24. фебруара 2020.
Прикажи све

Поетско вече Књижевне омладине Прокупља

„Месечина у чаши“, било је књижевно вече, које је Књижевна омладина Прокупља организовала у знак сећања на уметника Ненада Радуловића, познатијег као Неша Лептир.

Као и многе вечери до сада, и ово је организовао Дом културе, у оквиру којег млади песници у нашем граду и стварају. Поред чланова ове песничке дружине, Богдане Лазовић, Кристине Милошевић, Анастасије Радуловић, Маше Спасић, Мирјане Ранђеловић, Марије Радовић, Милене Костић и Нађе Крговић, стихове Неше Лептира, говорила је и глумица и директор Дома културе Тијана Петровић.

-Књижевна омладина Прокупља, у Дому културе вредно ради дуги низ година и труди се да на себи својствен и препознатљив начин обележи све поетски значајне датуме. Овај пут је то био датум, којим је обележено 30 година од смрти познатог извођача и вође музичке групе “Последња игра лептира“. Млади су одабрали овај алтернативни простор и кроз програм, који су представили публици, Неша Лептир је и вечерас живео. Захваљујем се нашим младим песницима и Арт пабу „Црна лисица“, истакла је директорка Дома културе Тијана Петровић.

Стваралаштво овог прерано преминулог извођача забавне музике, надахнуло је младе уметнике, који су за љубитеље писане речи, припремили и музички репертоар. Извели су композиције „Срце од меда“, „Груди Балканске“, „Наташа“ „Јелени умиру сами“ и многе друге.

Као подршка талентованим члановима Књижевне омладине, била је у публици и прокупачка песникиња Зорица Перовић Прентић, која је такође говорила своје стихове. Она је на крају вечери, у знак сећања на овај креативни сусрет, младим песницима поклонила своје књиге.

Да су млади ствараоци добро проценили где треба организовати овакво вече, показало се и тиме да су сва места у уметничком простору „Црна лисица“ била попуњена.

 

Величина слова: