Жене у Топлици оснажене да пријаве породично насиље
30. маја 2019.
Ради се пуном паром: Улица Војводе Мишића код Гимназије добила нови асфалт!
30. маја 2019.
Прикажи све

Прокупачка ученица Сара Радосављевић једина награђена са југа Србије у Тршићу

Млада и талентована, ученица другог разреда прокупачке Гимназије Сара Радосављевић, освојила је треће место на Републичком такмичењу у познавању српског језика и језичке културе, које је одржано у Тршићу. Она је у категорији другог разреда средњих школа, једина награђена са југа Србије.

Иако има све петице, Сара је врло скромна и сасвим је сигурно да би овакве, и још боље резултате, могла да оствари на било ком другом такмичењу.

-Имам времена за све, и учење и дружење са својим пријатељима и другарима из школе. Ништа ми није тешко, али сам се за такмичење у Тршићу спремала баш озбиљно. Обрадовао ме је резултат, јер он само може да ме подстакне да учим још више и постигнем још боље резултате. Волим све предмете, али можда мало више француски језик, у односу на остале. Размишљам да упишем права или архитектуру, али још се нисам у потпуности одлучила, каже Сара и додаје да још има времена до завршетка средње школе и уписа на факултет.

Поред Саре Радосављевић, која је постигла највећи успех, у Тршићу су се такмичиле и ученице првог разреда прокупачке Гимназије Милица Радовановић и Бојана Лукић. Такмичење у Тршићу, у познавању српског језика и језичке културе је такмичење са најдужом традицијом, која траје већ 30 година.

Величина слова: