Медицинска школа у Прокупљу обележила Међународни дан сестринства
13. маја 2019.
Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа обележило Светог Василија Острошког
13. маја 2019.
Прикажи све

Студенти ВППШ на практичној настави у ПССС у Прокупљу

Студенти треће године Високе пољопривредно прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу, у склопу практичног дела наставе, посетили су Пољопривредно стручну и саветодавну службу.

О раду службе, студентима је говорио в. д. директора, Дејан Тонић, истакавши да је добро што је успостављена сарадња Школе и службе.

-У свом десетогодишњем раду, ово је прва посета студената. Током боравка у служби, они су се упознали са методологијом и начинима рада саветодаваца на територији Топличког округа, као и сарадњи коју они имају са Министарством пољопривреде, научним и истраживачким институцијама и угледним пољопривредним домаћинствима, изјавио је он и додао да је планирано да служба, заједно са Градом Прокупљем и ВППШ у наредном периоду учествује у реализацији одређених пројеката из области пољопривреде.

Професорка на ВППШ, Тања Жугић Петровић, истиче да су студенти до сада праксу имали у фирмама које се баве производњом и прерадом хране.

-Изузетно је важно што су студенти посетили и имали наставу у просторијама ове службе, где су се упознали са њеним радом. Својим сталним боравком на терену у Прокупљу, Блацу, Житорађи и Куршумлији саветодавци дају велики допринос у свим гранама пољопривреде, каже она.

Заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, изразио је велико задовољством посетом студената служби.

-На територији Прокупља, највећи проценат становништва се бави пољопривредом. Да би се добила рентабилна и економски исплатива производња, неопходни су знање и примена нових научних достигнућа и технологија. Због тога је добро што су део практичне наставе будући инжењери пољопривреде имали овде, и што су се том приликом упознали се са методологијом и начинима рада саветодаваца, закључио је Мирољуб Пауновић.

Величина слова: