Студенти ВППШ на практичној настави у ПССС у Прокупљу
13. маја 2019.
Милован Вучићевић: Поносан сам на рад Удружења пензионера у Прокупљу
14. маја 2019.
Прикажи све

Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа обележило Светог Василија Острошког

Удружење оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа обележило је своју славу Светог Василија Острошког, којој су присуствовали многобројни сарадници и људи добре воље из Прокупља, Врања, Ниша, Житорађе и Пирота.

Председник Удружења, Миша Цветковић, рекао је да оно постоји већ 22 године и да је у свом досадашњем хуманом и одговорном  раду са децом ометеном у развоју постигло добре разултате.

-У свом досадашњем раду, имали смо велику помоћ и добру сарадњу са Министарством за рад, борачка и социјална питања, локалном самоуправом, многим удружењима и организацијама и људима добре воље, изјавио је он.

Цветковић је одао велико признање за рад и залагање запосленима у Удружењу и Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју „Сунце“ у Водицама, који се налази у саставу Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Топличког округа.

Дефектолог у Дневном боравку „Сунце“, Ивана Угреновић је нагласила да услуге установе тренутно користи 15 особа са инвалидитетом.

-Основни циљ рада установе је социјализација особа са инвалидитетом. Психичка и социјална подршка реализују се уз помоћ различитих програма и радионица. Рад са децом ометеном у развоју тражи доста стрпљења, одговорности и знања, изјавила је она и додала да корисници установе учествују у реализацији многих пројеката.

Овогодишњој слави присуствовала је и директорка Средње школе из Житорађе Милица Андрејев, која је напоменула да Школа већ годинама сарађује са Дневним боравком „Сунце“.

Величина слова: