Svetosavska povelja i akademija
24. januara 2017.
Velika potražnja za ogrevom
26. januara 2017.
Prikaži sve

Aktivnosti na formiranju industrijske zone

Rukovodstvo Opštine Prokuplje uz svesrdnu pomoć narodnog poslanika dr Darka Laketića i podršku Aleksandra Vučića predsednika Vlade Republike Srbije,ubrzano radi na formiranju nove Industrijske zone u Prokuplju.

 Plan izgradnje zone je prvi put iznet tokom leta prošle godine i već za samo nekoliko meseci krenulo se sa njegovom realizacijom. Industrijska zona će se graditi  kod fabrike „Hisar“ na prostoru od 16 hektara. Aktivnosti lokalne samouprave su usmerene na dobijanje prava vlasništva nad tom parcelom koju sada koristi zatvorska ekonomija.

 – Početak izgradnje Industrijske zone je vezan za izradu Idejnog i Glavnog projekta zatim zakonsku regulativu,u pogledu rešavanja imovinsko pravnih odnosa i izdavanja neophodnih dozvola i naravno vremenske uslove,kaže pomoćnik predsednika Opštine Prokuplje Aleksandar Jelić.

 Prema njegovim rečima nakon završetka proceduralnih aktivnosti,koje će trajati nekoliko meseci,sama izgradnja zone trajala bi najviše pola godine.

  – U prvoj fazi je predviđena izgradnja trafostanice,par internih saobraćajnica i ograde,dok će ostatak saobraćajnica biti izgrađen nakon dolaska prvih investitora u skladu sa zauzetim prostorima,naglašava Jelić i dodaje da postojanje ovakve Industrijske zone predstavlja stvaranje osnovnih i neophodnih uslova za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta,a samim tim i porast standarda građana Prokuplja.

 – Lokacija nove Industrijske zone je izuzetno atraktivna,jer se nalazi uz   magistralni put Niš – Priština,u blizini je niški aerodrom,ima organizovani saobraćaj ,blizu je grada,a buduća obilaznica,kao deo novog auto puta,takođe će joj  dodati  na značaju,pa će biti privlačna posebno  za strane investitore,zaključio je  Jelić. 

 parcela%20mapa

Veličina slova: