Uređena i Užička ulica
15. novembra 2017.
Mramorska ulica dobila novi izgled
17. novembra 2017.
Prikaži sve

Bolji uslovi za rad u Arhivu Toplice


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

arhiv11

U Istorijskom arhivu Toplice, prema rečima direktora Milana Stojanovića, uskoro će biti završeno etažno grejanje, a odmah potom i izrađene montažne metalne police.

-Radove u vrednosti od 1.080,000 dinara finansira Ministarstvo kulture i informisanja na osnovu konkursa kojim su naši projekti odobreni. Javna nabavka za izbor najpovoljnijeg izvođača za izradu metalnih polica je završena, potpisan je ugovor i očekuje se realizacija do kraja godine, istakao je Stojanović i naglasio da će završetkom sistema za etažno grejanje biti omogućeno preseljenje određenih službi u prostorije koje su prošle godine adaptirane.

On je dodao da će na ovaj način  zaposlenima biti olakšan rad, a svima onima koji žele da istražuju arhivsku građu koja se čuva u depoima arhiva,  omogućen bolji pristup.

-U toku je i izrada projektne dokumentacije za sanaciju fasade i krova Arhiva, koji su u jako lošem stanju. Krov prokišnjava, jer od 1963. godine kada je zgrada napravljena, pa sve do danas, na njemu nije ništa rađeno, podvukao je direktor ove ustanove Milan Stojanović.

Veličina slova: