Спортски викенд
11. маја 2015.
Сјајни резултати шахиста
13. маја 2015.
Прикажи све

Да хуманост постане део живота


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 medicinska%20skola%2011 medicinska%20skola%2012

Поводом 12. маја,Међународног дана сестринства,средња Медицинска школа „Др Алекса Савић“ у сарадњи са Црвеним крстом Прокупље,на прокупачком шеталишту од 10 до 12 часова организовала је бесплатно мерење шећера у крви и крвног притиска. 

– Да хуманост постане део живота мото је ове наше данашње акције. Док наши суграђани измере крвни притисак и шећер у крви,наши ученици са њима ураде и кратку анкету о томе на шта прво помисле кад се изговори медицинска сестра. За њих смо спремили и флајере у којима могу да се информишу о овом позиву,правилној и здравој исхрани,истакла је наставница Здравствене неге која ради у овој школи Слађана Станковић.

medicinska%20skola%2013 medicinska%20skola%2014 

Драгана Стојиљковић и Данијела Киковић,које такође предају овај наставни предмет у овој стручној школи,нагласиле су да је одзив суграђана био изузетно велики и да је број оних који су проверили своје здравствено стање мерењем шећера и крвног притиска,достигао цифру од 300.

У овој акцији учествовали су чланови Ђачког парламента Медицинске школе „Др Алекса Савић“ и секције здравствене неге. Сви они ће поводом обележавања Дана сестринства на часовима носити беле мантиле. 

Величина слова: