Sportski vikend
11. maja 2015.
Sjajni rezultati šahista
13. maja 2015.
Prikaži sve

Da humanost postane deo života

 medicinska%20skola%2011 medicinska%20skola%2012

Povodom 12. maja,Međunarodnog dana sestrinstva,srednja Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“ u saradnji sa Crvenim krstom Prokuplje,na prokupačkom šetalištu od 10 do 12 časova organizovala je besplatno merenje šećera u krvi i krvnog pritiska. 

– Da humanost postane deo života moto je ove naše današnje akcije. Dok naši sugrađani izmere krvni pritisak i šećer u krvi,naši učenici sa njima urade i kratku anketu o tome na šta prvo pomisle kad se izgovori medicinska sestra. Za njih smo spremili i flajere u kojima mogu da se informišu o ovom pozivu,pravilnoj i zdravoj ishrani,istakla je nastavnica Zdravstvene nege koja radi u ovoj školi Slađana Stanković.

medicinska%20skola%2013 medicinska%20skola%2014 

Dragana Stojiljković i Danijela Kiković,koje takođe predaju ovaj nastavni predmet u ovoj stručnoj školi,naglasile su da je odziv sugrađana bio izuzetno veliki i da je broj onih koji su proverili svoje zdravstveno stanje merenjem šećera i krvnog pritiska,dostigao cifru od 300.

U ovoj akciji učestvovali su članovi Đačkog parlamenta Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ i sekcije zdravstvene nege. Svi oni će povodom obeležavanja Dana sestrinstva na časovima nositi bele mantile. 

Veličina slova: