Обележен Међународни дан Рома
8. априла 2015.
Обележена годишњица страдања мештана Југовца
14. априла 2015.
Прикажи све

Да разлике не постоје


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Дневни боравак „Сунце“у Водицама,  који има за циљ да омогући социјализацију особа са инвалидитетом и пружи психо-социјалну подршку организовањем  различитих програма и радионица,поводом Ускршњих празника,био је домаћин деци из Предшколске установе „Невен“.

Ово дружење је организовано како би сви заједно бојили јаја за Ускрс,а онда их поклонили својим другарима.

-Значај оваквих акција је веома велики,јер много је важно да деца од малена уче да живе са особама са инвалидитетом,а не поред њих. На овај начин она стичу навику да уважавају и поштују различитост,  рекао је овом приликом секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести у Прокупљу Драгослав Петровић.

Директор Предшколске установе „Невен“ Гордана Цветковић је нагласила да малишани ове установе организовано и редовно посећују кориснике Дневног боравка „Сунце“ и да на тај начин уче да исправно размишљају и уважавају оне који су различити од њих,као и то да пруже помоћ онима којима је потребна.

-Посете нашој деци много значе,јер она воле да се друже и разговарају. Добри су домаћини и увесељава их када имају са ким да поделе време,додао је Петровић,захваљујући се малишанима из Невена,који су им,како је истакао,увек драги гости.

Традиционална акција бојења ускршњих  јаја,само је једна у низу које организује Дневни боравак „Сунце“ за своје кориснике. Како би показало да корисници ове установе могу да се укључе у различите области друштвеног живота,“Сунце“ редовно организује и друге радионице,а онда оно што настане на њима представи и прикаже на изложбама.

У овом Дневном боравку борави 17. корисника из општине Прокупље,а у плану је да им се придруже и особе са инвалидитетом са територије општине Блаце.   

Величина слова: