Састанак представника Војске и борачких удружења
5. фебруара 2015.
Скраћене поједине градске и приградске линије
9. фебруара 2015.
Прикажи све

ФЕДЕС на пролеће


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

       sedeff                   sedeff%201

Ове године на пролеће децу учеснике,али и све оне који Фестивал дечијег стваралаштва сматрају најлепшом и највеселијом манифестацијом у граду,очекује баш он. Добро познати ФЕДЕС према ранијим оценама жирија може парирати много већим фестивалима,који трају много више година.

Да се њему већ радују учесници који ће после обрадовати оне у публици сведоче деца из Дечијег хора Дома културе и солисти који су већ почели вредно да раде на припремама за овај важан догађај. Биће то седми по реду ФЕДЕС,а за његов најважнији део „Дечију песму“,већ је изабрано 16 песама,чији су аутори топлички писци и композитори,јер ова манифестација од почетка рачуна и ослања се на сопствене снаге и промоцију правих вредности Топлице.

– Солисти су већ добили текстове,нотне записе и матрице,тако да су са својим професорима солфеђа почели увежбавање,рекао је директор Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ Влада Дробњак и истакао да 14 солиста похађа Музичку школу на чијем је он челу.

У оквиру ФЕДЕС-а већ по традицији биће организовано и такмичење ученика ове школе на одсецима клавира,хармонике,гитаре и виолине у извођењу класичне музике. У овом делу програма учествују и ученици издвојених одељења из Блаца,Куршумлије и Житорађе.

Диригент Дечијег хора Дома културе Сања Стојковић наглашава да се деца већ сада радују овогодишњем ФЕДЕС-у и да су хористи већ почели припреме тако што раде на увежбавању песама.

У оквиру ове манифестације поред веселе „Дечије песме“ биће одржано и такмичење у класичној музици,вече народне музике и стваралаштва,које увек буде добро прихваћено од стране публике и такмичење у ликовном и литерарном стваралаштву коме се опет највише радују деца.

Величина слова: