Нова збирка песама Зорана Стошића
9. августа 2016.
Европски ПРОГРЕС финансира нове пројекте
11. августа 2016.
Прикажи све

Колонија „Божа Илић“ на Белом Камену


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

BI%20kolonija b_i_3

Ликовна колонија „Божа Илић“ ове године биће одржана по деветнаести пут.  Сликари ће стварати у нетакнутој природи Божиног родног краја,на Белом Камену од 15. до 20. августа. Народни музеј Топлице уз подршку Општине Прокупље и ове године,поред сликара из Србије,угостиће и сликаре из Бугарске и Мексика.

– Наше госте дочекаћемо у недељу у Музеју,где ће погледати музејске збирке,а потом ћемо отићи на Бели Камен,где ћемо боравити до краја колоније. Учесници ће пренети на платна своје импресије и емоције,а по завршетку,она ће као и сваке године остати Музеју. Тај број је обично око 20 слика,рекао је историчар уметности и руководилац колоније Драган Поповић.

Међу десет сликара,колико учествује на колонији,гости Прокупчана биће и две сестре из Бугарске,Цвета и Евгенија,које су завршиле Академију у Софији,али се упоредо са сликарством баве и оперским певањем.

– Очекујемо и долазак једног Мексиканца,а учешће су потврдили декан Факултета уметности у Београду Зоран Михајловић,Соња Вукашиновић Вучковић из Ниша,Миња Чворић,која се бави иконописањем,додао је Поповић и нагласио да су се и сви остали учесници са великим задовољством одазвали позиву да учествују на овогодишњој,19. сликарској колонији „Божа Илић“.

У току колоније њени учесници посетиће и родну кућу Боже Илића у Житном Потоку. 

Boza%20Ilic

Величина слова: