Проширење уличне расвете
23. августа 2017.
Добар квалитет грожђа
25. августа 2017.
Прикажи све

Комисија процењује штету


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kukuruz%20111

Вишемесечна суша праћена високим температурама нанела је велике штете ратарским и повртарским културама и засадима воћа. Због тога је недавно формирана стручна комисија која ће проценити штете које су прокупачки пољопривредници претрпели услед недостатка падавина.

– Високе температуре,које су у појединим периодима јула и августа износиле и до 40 степени,нанеле су велику штету ратарским и повртарским културама и воћарима. Због тога је Општина Прокупље формирала комисију са задатком да изврши процену штете,изјавио је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић додавши да су чланови комисије свакодневно на терену.

Према његовим речима,у најскорије време комисија ће након обиласка прокупачких њива под засадима кукуруза и повртарских култура и воћњака проценити колике су штете услед дуготрајне суше.

– Након процене штете обратићемо се надлежним државним органима и Канцеларији за јавна улагања ради пружања адекватне помоћи пољопривредним произвођачима који су претрпели материјалне штете због временских (не)прилика у претходном периоду,рекао је Пауновић.   

Величина слова: