Успех гимнастичара Топличанина
14. октобра 2014.
Ликовни конкурс „Упознај Европу“
16. октобра 2014.
Прикажи све

Крећу радови на атарским путевима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSCN1226

За неколико дана кренуће радови на уређењу атарских путева у подјастребачким селима. Вредност радова износи 11,5 милиона динара. Министарство пољопривреде и заштите животне средина – Управа за пољопривредно земљиште – издвојило је 70 одсто средстава за ове радове,а Општина Прокупље 30 одсто.

Радови на атарским путевима обавиће се на путном правцу Доња Речица – Рељинац у дужини од 2.070 метара,Горња Речица – Велика Плана у дужини од 1.750 и на путном правцу Микуловац – Баботинац у дужини од 1.080 метара.

Руководилац Одељења за пољопривреду Општине Прокупље Срђан Стаменковић рекао је да је један од циљева радова на атарским путевима тај да се повежу подјастребачка села,у којима се одвија интензивна пољопривредна производња. У овом делу прокупачке општине највише се производи воће – вишња и шљива.

Он је истакао да ће након завршетка радова бити омогућена боља саобраћајна комуникација мештана подјастребачких села,који ће брже и лакше моћи да дођу и  обрађују своју земљу и износе своје пољопривредне производе на тржиште.

Величина слова: