Председник примио чланове Абрашевића
16. септембра 2015.
Радници и ученици заједно у послу
18. септембра 2015.
Прикажи све

Кренула берба грожђа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

berbaaaa

На плантажама “ Топличких винограда” ДОО у селу Гојиновац код Прокупља,који се простиру на површинама од близу 35 хектара,кренула је берба грожђа. Берба раних сорти обавља се на површини од 10 хектара.

Менаџер “Топличких винограда” Драган Ковачевић изјавио је да је овогодишњи род и квалитет грожђа много бољи у односу на прошлу годину.

– Захваљујући примени агротехничких и заштитних мера,као и изузетно повољним временским условима очекујем да овогодишњи род грожђа буде знатно већи у односу на прошлу годину,када је произведено око 75.000 килограма. Исто тако,и квалитет је много бољи тако да очекујем да производња вина буде на високом нивоу,изјавио је Ковачевић и додао да је у току берба грожђа сорти шардоне,совињон-бели и бургундац–црни.

Просечан род по хектару износи близу 8.000 килограма.

Берба других врста грожђа,која се налазе на површини од 25 хектара,кренуће почетком октобра.

Све количине произведеног грожђа биће прерађене у винарији овог приватног предузећа,која је са радом  почела крајем прошле године.  

Величина слова: