Mraz naneo velike štete voćnim zasadima
3. maja 2017.
Podrška projektu „Pločnik 90 godina traga“
5. maja 2017.
Prikaži sve

Ministarstvo odobrilo sredstva za uređenje Arhiva


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije odobrilo je sredstva Istorijskom arhivu Toplice u iznosu od  milion i osamdeset hiljada dinara  za realizaciju  prioritetnih projekata.

Ova ustanova kulture u Prokuplju,koja pokriva sve  opštine Topličkog okruga,dobijenim sredstvima planira da   dodatno uredi prostor i obezbedi bolje uslove za rad.

Prema rečima direktora Istorijskog arhiva Toplice ,Milana Stojanovića,deo sredstva biće namenjen za nabavku polica za smeštaj arhivske građe,dok će deo sredstava biti upotrebljen za  uvođenje parnog grejanja u gorenjem delu zgrade Arhiva.

Ovom prilikom Stojanović  je istakao da Ministarstvo kulture i informisanja  već četiri godine izdvaja sredstva za projekte kojima ova ustanova konkuriše,jer su ocenjeni kao izuzetno dobri.

-Istorijski arhiv Toplice  ostvaruje izuzetno uspešnu saradnju sa nadležnim ministarstvom ,  a rezultat te saradnje su mnogi  sprovedeni projekti koji su našoj ustanovi obezbedili bolje uslove za smeštaj  istorijske građe ,kao i za rad zaposlenih. Ovom prilikom se zahvaljujem predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja koji su prilikom boravka u Prokuplju obišli našu ustanovu ,  sagledali sve naše probleme i podržali nas da ih rešimo,rekao je direktor Stojanović.

ć.arhiv%20milan

 

Veličina slova: